Diabetes

Voor mensen met diabetes is het ontzettend belangrijk om de juiste schoenen te dragen. Wist je dat de meeste drukplekken en wondjes veroorzaakt worden door niet goed passende schoenen? Helaas is het vaak moeilijk om de juiste diabetesschoenen te vinden en áls je een geschikt paar tegenkomt, zijn ze meestal duur of zien ze er niet zo mooi uit. Daar brengt het nieuwe schoenenmerk Tudo Volta verandering in!

Diabetesschoenen van Tudo Volta

De damesschoenen en herenschoenen van Tudo Volta zijn speciaal ontworpen door een team van (diabetes)podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten voor mensen met diabetes en voldoen aan alle kwaliteitseisen waar kwalitatief goede diabetesschoenen aan moeten voldoen. Tijdens het ontwerpproces is ingespeeld op de laatste fashiontrends en dit maakt de schoenen hip en modieus. Dat allemaal voor een zo laag mogelijke prijs.

Laura Zantboer​
Diabetespodotherapeut Laura Zantboer werkt al meer dan 6 jaar bij RondOm Podotherapeuten, weet alles over de diabetische voet en heeft al honderden diabetespatiënten geadviseerd over de juiste schoenen. Laura legt graag uit waarom schoenen van Tudo Volta zo geschikt zijn voor mensen met diabetes.
Kwaliteitseisen diabetesschoenen

Een 15 koppig expertpanel met o.a. revalidatieartsen, arts/onderzoekers, diabetespodotherapeuten en een orthopedisch schoenmaker heeft besloten aan welke kwaliteitseigenschappen goede schoenen moeten voldoen, zodat ze voor iedereen, inclusief diabetes- en reumapatiënten geschikt zijn. Alle schoenen van Tudo Volta voldoen aan deze hoge kwaliteitseisen en bezitten alle eigenschappen die nodig zijn om lekker te kunnen lopen en voetproblemen te voorkomen.

Goede diabetesschoenen moeten een stevig hielstuk hebben. Omdat naden en stiksels irritaties kunnen veroorzaken, dienen de schoenen van binnen naadloos afgewerkt te zijn. Een lichte afwikkeling in de voorvoet is ook belangrijk: mensen met diabetes kunnen door schommelingen in hun bloedsuiker te maken krijgen met verstijving van de gewrichten en slechtere afwikkeling. Dit zorgt voor overdruk op de verkeerde plekken.

Verder moeten goede diabetesschoenen een hoge sluiting op de wreef hebben om de voet in de schoen te fixeren. Een dichte schoen is belangrijk om te voorkomen dat er steentjes in de schoen terecht komen. Genoeg ruimte voor de tenen is ook van belang. Een uitneembaar voetbed is handig, zodat eigen inlegzolen van een orthopedisch schoenmaker of podotherapeut in de schoenen gedragen kunnen worden. Tot slot voorkomt een Silverlining antibacteriële voering in de schoen infecties. Alle schoenen van Tudo Volta voldoen deze eisen.

Tudo Volta is een trotse samenwerkingspartner van het Diabetes Fonds. We vinden hun werk erg belangrijk en waardevol. Van ieder verkocht paar schoenen doneren wij daarom een bedrag aan het Diabetes Fonds. Zij investeren dit in diabetesonderzoek.

Diabetes en de podotherapeut

Voor mensen met diabetes is het belangrijk om de voeten goed in de gaten te houden en regelmatig een bezoek aan de podotherapeut te brengen. De podotherapeut is een erkende hbo-professional, gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Podotherapeuten zijn ook gespecialiseerd in diabetische voetzorg.

Door een verkeerde stand van de voet of een verkeerd looppatroon kan er verhoogde druk onder de voeten ontstaan. Daarnaast kan het zijn dat door zenuwbeschadiging de tenen gaan klauwen, waardoor er druk bovenop of onder de tenen ontstaat. Hierdoor kunnen mensen met diabetes last krijgen van overmatige eeltvorming of likdoorns. Slecht genezende wondjes zijn risicoplekken op de voet. De oorzaak van het ontstaan van deze plekken zal de podotherapeut proberen weg te nemen.

Diabetes en de pedicure

Ook een regelmatig bezoek aan de pedicure is aan te raden, zelfs
als u geen voetklachten heeft. Het voorkomen van voetproblemen is namelijk één
van de belangrijkste taken van de pedicure. Naast de voetbehandeling, geeft de
pedicure adviezen over de verzorging van uw voeten en de keuze van schoenen.
Ook kan de pedicure vroegtijdig problemen signaleren en u doorverwijzen naar de
huisarts, specialist of podotherapeut. Een medisch pedicure of een pedicure met de aantekening ‘diabetische voet’ is gespecialiseerd in het behandelen van voeten van mensen met diabetes.