Reuma

Veel mensen met reuma hebben last voetproblemen en voelen pijn tijdens het staan en lopen. De voetproblemen bij reuma ontstaan vaak door standsveranderingen als gevolg van stijfheid en vergroeiingen. Hierdoor kunnen schoenen minder goed passen. Dit kan leiden tot overmatig eelt en likdoorns. Ook kunnen de nagels afwijkingen vertonen als de tenen niet de ruimte krijgen die zij nodig hebben. Een veranderde stand van de voet kan leiden tot een ander looppatroon wat ook klachten in knieën, heupen en rug tot gevolg kan veroorzaken.

Voor mensen met reuma is het dragen van de juiste schoenen ontzettend belangrijk. Goede schoenen kunnen klachten voorkomen en de pijn verlichten. Helaas is het vaak moeilijk om de juiste reumaschoenen te vinden en áls je een geschikt paar tegenkomt, zijn ze meestal duur Daar brengt het nieuwe schoenenmerk Tudo Volta verandering in!

Reumaschoenen van Tudo Volta

De damesschoenen en herenschoenen van Tudo Volta zijn speciaal ontworpen door een team van (diabetes)podotherapeuten van RondOm Podotherapeuten, voor mensen met reuma en voldoen aan alle kwaliteitseisen waar kwalitatief goede reumaschoenen aan moeten voldoen. Tijdens het ontwerpproces is ingespeeld op de laatste fashiontrends en dit maakt de schoenen hip en modieus. Dat allemaal voor een zo laag mogelijke prijs.

Sepp Mortelmans​

Podotherapeut Sepp Mortelmans werkt al 10 jaar bij RondOm Podotherapeuten, weet alles over de reumatische voet en heeft al honderden reumapatiënten geadviseerd over de juiste schoenen. Sepp legt graag uit waarom schoenen van Tudo Volta zo geschikt zijn voor mensen met reuma.

Kwaliteitseisen reumaschoenen

Een 15 koppig expertpanel met o.a. revalidatieartsen, arts/onderzoekers, diabetespodotherapeuten en een orthopedisch schoenmaker heeft besloten aan welke kwaliteitseigenschappen goede schoenen moeten voldoen, zodat ze voor iedereen, inclusief diabetes- en reumapatiënten geschikt zijn. Alle schoenen van Tudo Volta voldoen aan deze hoge kwaliteitseisen en bezitten alle eigenschappen die nodig zijn om lekker te kunnen lopen en voetproblemen te voorkomen.

Goede reumaschoenen moeten een stevig hielstuk hebben. Omdat naden en stiksels irritaties kunnen veroorzaken, dienen de schoenen van binnen naadloos afgewerkt te zijn. Een goede afwikkeling is ook belangrijk, dit kan mensen met reuma helpen om minder pijn bij het lopen te hebben.

Verder moeten goede reumaschoenen een hoge sluiting op de wreef hebben om de voet in de schoen te fixeren. Genoeg ruimte voor de tenen is ook van belang. Een uitneembaar voetbed is handig, zodat eigen inlegzolen van een orthopedisch schoenmaker of podotherapeut in de schoenen gedragen kunnen worden. Tot slot voorkomt een Silverlining antibacteriële voering in de schoen infecties. Alle schoenen van Tudo Volta voldoen deze eisen.

Reuma en de podotherapeut

Meer dan 70% van de mensen met reuma krijgt voetklachten. Een regelmatig bezoek aan de podotherapeut is dus aan te raden. De podotherapeut is een erkende hbo-professional, gespecialiseerd in het onderzoeken, behandelen en voorkomen van klachten aan voeten, enkels, knieën, heupen en rug. Podotherapeuten zijn ook gespecialiseerd in reumatische voetzorg.

De podotherapeut onderzoekt de voeten en kan verschillende behandelingen uitvoeren. De podotherapeut kan bijvoorbeeld podotherapeutische zolen aanmeten om drukplekken drukvrij te leggen. Ook kan de podotherapeut teenortheses vervaardigen. Een teenorthese is vaak een prima hulpmiddel om drukplekken op de tenen te voorkomen of te verminderen. Tevens kan de podotherapeut schoenadvies geven. De reumatische voet is gevoelig voor ontstekingen. Het is daarom raadzaam om regelmatig de voeten te laten behandelen door een hiervoor bevoegde pedicure.


Reuma en de pedicure

Ook een regelmatig bezoek aan de pedicure is aan te raden. Door bijvoorbeeld een verkeerde drukverdeling onder je voeten door de reuma heb je meer kans op eeltvorming, likdoorns of nagelafwijkingen. Een pedicure kan deze klachten behandelen. Een pedicure kan ook advies geven over voetverzorgingsproducten. Een pedicure met de aantekening ‘voetverzorging bij reumapatiënten’ is gespecialiseerd in het behandelen van voeten van mensen met reuma.